Największy przebieg Octavii?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Junior146
    Classic
    • 2011
    • 5

Mój wynik 259tys z poważniejszych rzeczy wymieniony kompresor klimatyzacji 1 raz turbo , a obecnie przed tygodniem czyszczone łopatki turbiny ponieważ stanęły od kiepskiej jakości paliwa na naszych drogach. Nie licząc hamulców oleji i filtrów co 15tys.
    Ojciec przejechał Octavią 1 z 2000 r 2.0 benzyna 277tys km bez poważniejszych awarii praktycznie filtry hamulce oleje (standardowe czynności Aso) i wymienił na alhambrę 2.0 tdi

Komentarz

• piernik
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 975
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Junior146
      a obecnie przed tygodniem czyszczone łopatki turbiny ponieważ stanęły od kiepskiej jakości paliwa na naszych drogach
      ale co ma paliwo do łopatek??

Komentarz

• Dzida
        RS
        • 2006
        • 2253

Zamieszczone przez Junior146
        Mój wynik 259tys z poważniejszych rzeczy wymieniony kompresor klimatyzacji 1 raz turbo , a obecnie przed tygodniem czyszczone łopatki turbiny ponieważ stanęły od kiepskiej jakości paliwa na naszych drogach. Nie licząc hamulców oleji i filtrów co 15tys
        To moim zdaniem zajebisty wynik, jak na "megaawaryjne" BKD. Napisz proszę jeszcze na jakim oleju jeździsz i który to rocznik?

Komentarz

• dragster
          Elegance
          • 2009
          • 895
          • Honda

Zamieszczone przez piernik
          ale co ma paliwo do łopatek??
          U mnie po rozebraniu turbo mechanik od razu zapytał gdzie tankuję.
          W wątku o tankowaniu, gdzieś w połowie, pojawiła też się sprawa zadymienia wytwarzanego przez spalany ON. Powszechna jest opinia i chyba prawdziwa, że w Polsce paliwa mimo, że coraz lepsze są jeszcze za bardzo zanieczyszczone.
          Silnik R18A2.
          http://www.dadrl.org.uk
          http://www.lightmare.org

Komentarz

• Misiekoctavia
            Elegance
            • 2005
            • 891

dragster, niewiem, moje auto jest praktycznie tankowane na tej samej stacji od 11lat i wszystko gra, do turba jeszcze nikt nikt nie zaglądał, do silnika też nie, olej wciąż ful syntetyk, do wtrysków jeszcze też nikt nie zaglądał, a paliwa ponoć mają z Lotosa i Orlena, ostanio ponoć tylko z Orlena. Wiem, że mam AGR-a a ten wszystko przepali, ale na szafie mam 268kkm orginalnych. Jedyne co zauważyłem to ostatnio chyba zaczęły się odzywać popychacze. Mój ojciec tankuje na tej samej stacji swoje Volvo D5 biturbto i póki co też nic się niedzieje więc albo tankuję na sprawdzonej stacji albo mit o paliwie nie jest aż tak znaczący.

Komentarz

• lukasz
              Classic
              • 2006
              • 30

Re przebieg

witam,

obecnie mam u siebie dwie serwisowane Octavie 1.9 TDI 90KM AHL, rocznik 2002 oraz 2000. Pierwsza ma obecnie 590.000km. Silnik bez remontu, wymienione 2x sprzęgło, rozrząd 4x - tylko 4 ponieważ właściciel na jednym zrobił 200 z kawałkiem tak się rozpędził. Od początku na oleju Mobil 1 10w40, wymiana co 10. tys.km w tym zawsze kpl filtrów włącznie z paliwem. Do serwisu przejąłem go od 210 tys., nawet turbina nie chciała paść - tu ma znaczenie duże, czystość oleju - oraz przepływomierz - od nowości ten sam.

Drugie auto ma obecnie 570.000km - tu pojawiły się problemy z turbiną jak i były 2x wynieniane popychacze. Olej był zalewany różny i o różnych przebiegach - tak jak klient przyjeżdzał.

W obu autach niestety zawieszenie już nie te - mimo wymiany na markowe części. Jednak wszystko się rozjeźdza po takim przebiegi i niestety, robi się wóz drabiniasty.

Są to moje auta w serwisie, jeżdzące, które znam od strony technicznej.

Życzę wszystkim takich przebiegów

pozdrawiam

Komentarz

• Jureczek1964
                Ambiente
                • 2010
                • 132

po pierwszym resetowaniu licznika znikał napis "total" widoczny przy pierwszych 300kkm O co w tym chodzi w octaviach?

Komentarz

• elemenateur
                  Elegance
                  • 2007
                  • 803

po pierwszym resetowaniu licznika znikał napis "total" widoczny przy pierwszych 300kkm O co w tym chodzi w octaviach?
                  w golfach 3 jest tak Jurku że jeśli autko pyknie pierwsze 300k to napis total znika,

Komentarz

• r2r
                    RS
                    • 2008
                    • 4721
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jureczek1964, miałem tą samą rozkminę i była nawet wałkowana w tym temacie kilka stron wczesniej :wink:
                    Artur

Komentarz

• przemik
                      RS
                      • 2012
                      • 1610

W tamtym tygodniu byla u mnie Octa na diagnostyce... silnik ASZ... miala 317 tysiecy przebiegu zarowno w sterowniku jak i na zegarach.

A dwa tyg.... temu byla Octa z silnikiem AGR.... na zegarach miala 178 tys... a w sterowniku 419 tys.... samochod sprowadzony z Holandii.... wlasciciel mial mine taką sobie.

Pozdrawiam
                      Przemek
                      DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
                      A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
                      80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• r2r
                        RS
                        • 2008
                        • 4721
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez przemik
                        A dwa tyg.... temu byla Octa z silnikiem AGR.... na zegarach miala 178 tys... a w sterowniku 419 tys.... samochod sprowadzony z Holandii.... wlasciciel mial mine taką sobie.

Pozdrawiam
                        Nagiej prawdy dowiedział się dopiero od Ciebie?

Kolejny Pan Kowalski co kupił okazyjnie nie bitą igłę od niemca :twisted: :twisted: :twisted:
                        Artur

Komentarz

• strazakp
                          Elegance
                          • 2008
                          • 819
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dlatego ja wolę nie wiedzieć czy u mnie obecnie 193 tys. km na liczniku jest autentycznym przebiegiem czy nie... Wiem tylko na 100% że przebieg z ostatnich 4 lat jest autentyczny bo to ten który sam zrobiłem.
                          (kupiłem w 2008r. z stanem licznika 170tys km)

[ Dodano: Sro 29 Sie, 12 12:51 ]
                          wg. obliczeń, poprzedni właściciel w Niemczech robił jakieś 24 000 km
                          strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
                          Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• sew1981
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2009
                            • 10986
                            • Fiat

przemik, "silnik AZS..."...miales na mysli ASZ?

Komentarz

• ahmed799
                              RS
                              • 2009
                              • 6910
                              • Ford

Moja octavka ma już ponad 343 kkm na LPG zrobione 250 kkm i jak narazie przy silniku nic nie robione

филип
                              Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• r2r
                                RS
                                • 2008
                                • 4721
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez strazakp

Dlatego ja wolę nie wiedzieć czy u mnie obecnie 193 tys. km na liczniku jest autentycznym przebiegiem czy nie... Wiem tylko na 100% że przebieg z ostatnich 4 lat jest autentyczny bo to ten który sam zrobiłem.
                                (kupiłem w 2008r. z stanem licznika 170tys km)

[ Dodano: Sro 29 Sie, 12 12:51 ]
                                wg. obliczeń, poprzedni właściciel w Niemczech robił jakieś 24 000 km
                                Kurza twarz. Wychodzi ci 5000km. rocznie. Hipotetyzując: Jakbyś miał nowe to po 10 latach miałbyś 50tyś. i przy odsprzedaży pewnie byś się nasluchał "Panie...nie ze mną takie numery. 10-latek i 50 tysięcy przebiegu? Ooo...jedzie mi tu czołg???"
                                To są własnie polaczki, od "niemca" 12-latka z przebiegiem 190tyś. z wylizaniem rowu by kupili, ale jak polak sprzedaje mało jeżdżone auto to oszust, kłamca, ch..j, i niewiadomo kto jeszcze :roll:
                                Artur

Komentarz

• skalar
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 575

W tamtym tygodniu byla u mnie Octa na diagnostyce... silnik AZS... miala 317 tysiecy przebiegu zarowno w sterowniku jak i na zegarach.

Pozdrawiam
                                  jak sprawdzić ,,w sterowniku,,??

Komentarz

• strazakp
                                    Elegance
                                    • 2008
                                    • 819
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Kurza twarz. Wychodzi ci 5000km. rocznie. Hipotetyzując: Jakbyś miał nowe to po 10 latach miałbyś 50tyś. i przy odsprzedaży pewnie byś się nasluchał "Panie...nie ze mną takie numery. 10-latek i 50 tysięcy przebiegu? Ooo...jedzie mi tu czołg???"
                                    To są własnie polaczki, od "niemca" 12-latka z przebiegiem 190tyś. z wylizaniem rowu by kupili, ale jak polak sprzedaje mało jeżdżone auto to oszust, kłamca, ch..j, i niewiadomo kto jeszcze :roll:
                                    Faktycznie tak jest. Ja rocznie nie zrobię więcej jak 6500-7000km.
                                    Też tak kiedyś sobie myślałem, że gdybym kupił nowe auto z salonu (diesla) i przy tych rocznych przebiegach chciał go sprzedać np. za 10 lat to nikt pewnie by mi nie uwierzył, że te 70 tys km jest prawdziwe. Pewnie musiałbym zrobić korektę licznika na minimum 100tys km DO PRZODU!!!
                                    strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
                                    Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• ahmed799
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 6910
                                      • Ford

strazakp, mój wujek wiosną sprzedał fabię. Rok 2004 przebieg 53 kkm. Poszła od ręki bez marudzenia, może dlatego że cały czas serwisowana była w ASO.

филип
                                      Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• niedziela67
                                        Elegance
                                        • 2007
                                        • 767
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Kumpla 110kM z 2001r zrobiła 397tkm i poszła w Polske.Chodziła w jego firmie i co miała wymieniane nie wiem.Jeździ teraz na blachach WSC srebrna z czarną maską i lampami BLACK DEVIL EYES.
                                        Kupił toura 2006 i sie załamał bo skrzynia wyjechała po 105tkm.
                                        Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
                                        Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
                                        Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

• Jureczek1964
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 132

To może teraz ja się pochwale. Octavia TDI AGR przebieg 417 tys. I oryg turbo, ciągnie do przodu jeszcze dobrze ale już zaczyna trochę lecieć. Kupiłem ja dwa lata temu z przebiegiem 380 tys km. Wiedziałem o nim i nie kupiłem jej poniżej ceny rynkowej, ale przynajmniej wiem co mam. I drugie Auto Daewoo Matiz rok 2003, zakupiony dokładnie 28 lutego 2003 roku z salonu przebieg 32892 km

Komentarz

• przemik
                                            RS
                                            • 2012
                                            • 1610

Zamieszczone przez sew1981
                                            przemik, "silnik AZS..."...miales na mysli ASZ?
                                            Tak przepraszam ... zrobiłem literówke ... chodziło o motor ASZ...

Zamieszczone przez r2r
                                            Nagiej prawdy dowiedział się dopiero od Ciebie?
                                            Zgadza się.... ale przynajmniej teraz wie na czy stoi....

Zamieszczone przez skalar
                                            W tamtym tygodniu byla u mnie Octa na diagnostyce... silnik AZS... miala 317 tysiecy przebiegu zarowno w sterowniku jak i na zegarach.

Pozdrawiam
                                            jak sprawdzić ,,w sterowniku,,??

Trzeba mieć odpowiedni kabelek i soft.... druga sprawa, ze nie wszystkie ECU mają włączoną funkcje "zliczania przebiegu".
                                            Przemek
                                            DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
                                            80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• Jureczek1964
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 132

Trzeba mieć odpowiedni kabelek i soft.... druga sprawa, ze nie wszystkie ECU mają włączoną funkcje "zliczania przebiegu".
                                              Ale chyba też nie te z początku produkcji?

Komentarz

• TOM67
                                                Drive
                                                • 2008
                                                • 88
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

[quote="Jureczek1964"]
                                                Kabelek mam (mam nadzieje że odpowiedni łączy się z octavia i felicia) a jaki soft ? i gdzie sprawdzić ? ( szwagier chce kupić autko to może z wdzięczności by w razie czego kupił i postawił 1/2L % )
                                                + LPG

Komentarz

• przemik
                                                  RS
                                                  • 2012
                                                  • 1610

Zamieszczone przez TOM67
                                                  Kabelek mam (mam nadzieje że odpowiedni
                                                  Potrzebny bedzie kabel, ktory obsluguje HEX CAN i VCDS od 7.XX w góre....
                                                  Przemek
                                                  DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
                                                  80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• TOM67
                                                    Drive
                                                    • 2008
                                                    • 88
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez TOM67
                                                    Kabelek mam (mam nadzieje że odpowiedni
                                                    Potrzebny bedzie kabel, ktory obsluguje HEX CAN i VCDS od 7.XX w góre....
                                                    Doprecyzuje pytanie czy można sprawdzić w ten sposób "ECU mają włączoną funkcje "zliczania przebiegu"" dotyczy Octavi jedynki? bo kabelek to mam ale do obsługi jedynki.
                                                    + LPG

Komentarz

Pracuję...